Wij installeren dakvensters,
koepels en lichtstraten.

Veelgestelde vragen aan De Dakvensterinstallateur

Hieronder vind je de vragen die we het meest krijgen.
Heb je een vraag die je hier niet terugvindt? Contacteer ons!

We komen altijd langs. Het is niet mogelijk om een situatie in te schatten van achter onze computer via foto’s. Daarnaast horen we graag wat jullie wensen zijn en willen we gepast advies geven. We werken met een forfaitaire prijs waarin alles omvat zit per type werk en werken heel zelden in regie.

Eerst en vooral: je bent hiervoor verzekerd. Glasbreuk is opgenomen in iedere brandverzekering en die zal jij wellicht hebben. We komen langs en maken een schadevaststelling op. Als je dakvenster geplaatst is na 2001, kunnen we het glas vervangen. Als het van voor 2001 dateert, moeten we helaas het volledige dakvenster vervangen.

De fabrieksgarantie op de producten dat we installeren hangt af van fabrikant tot fabrikant. De wettelijke aannemersgarantie bedraagt standaard 10 jaar, maar daar stappen wij van af. We vinden dat zelf te weinig, dus trekken we onze eigen aannemersgarantie op naar 20 jaar. Zo hoort het, toch?

Ons installateursteam bestaat uit vakmannen met ervaring in verschillende takken in den bouw. Van glazenzetters tot dakwerkers. We plaatsten al meer dan duizend dakvensters in alle mogelijke types hellende en platte daken. Kijk eens naar INSPIRATIE om de teller te zien lopen.

Neem een kijkje met welke fabrikanten we samenwerken en doe wat inspiratie op om te zien wat we doen. Licht in je woning? We kunnen je ermee helpen.

Jazeker. We werken vaak samen met architecten die onze expertise vragen op vlak van daglicht en doen dat ook voor particulieren. Het is een gratis advies als je beslist om met ons samen te werken.

De meeste daken kunnen veel meer dragen voor hun eigen gewicht. Bij hevige sneeuwval mogen ze immers geen centimeter wijken. Onze koepels en dakvensters wegen doorgaans 70-80kg per vierkante meter. Maar, bij twijfel schakelen we een stabiliteitsingenieur in.

Zo groot je maar wilt. Lengte, breedte, hellingsgraad… Speelt allemaal geen rol. Wat je maar wilt, we kunnen het leveren.

Ja, op voorwaarde dat de zwaartekrachten opgevangen en afgeleid worden. Daar zijn wat regeltjes in om de stabiliteit te garanderen. Neem een kijkje bij onze voorbeelden om te zien hoe we het oplossen.

Meestal niet… Maar dat is natuurlijk geen antwoord. De regel voor dakvensters is de volgende: de onderkant van het dakvenster moet verder zijn dan drie meter in vogelvlucht van de perceelgrens met de buren. Voor dakkapellen heb je altijd een vergunning nodig. Er zijn steeds uitzonderingen, neem contact met ons op.

Je hebt een offerte gekregen en wilt die goedkeuren? Super! Met een akkoord op mail hebben we voldoende. We sturen je een voorschotfactuur van ongeveer 10% van de offerteprijs en bestellen de producten eens we de betaling van het voorschot ontvangen hebben. Even wachten op de levering. Daarna bellen we je een week op voorhand om onze agenda samen te leggen. Na installatie bellen we je om naar je tevredenheid te polsen, daarna volgt de slotfactuur en klaar is kees.

Eens de bestelling geplaatst is, is het even wachten op onze fabrikant. Gelukkig ben je niet onze enige klant, we hebben een volle orderboek. Het is belangrijk om af te stemmen met je vertegenwoordiger wanneer de installatie kan doorgaan. Als het snel moet gaan, jullie hebben een lek of het maakt deel uit van een grotere verbouwing, hebben we daar oor naar.

Alhoewel het minder leuk is om te werken in de winter, doen we toch verder. Door de verminderde kleefkracht van lijmen worden geen werken uitgevoerd aan platte daken als het kouder is dan 5°. Bij hevige regenval laten we onze vakmannen thuis en brengen we je dezelfde ochtend op de hoogte.

Word jij onze collega?